Nyheter

Vårtur til Rognsstranda

Harald var endelig klar for dykking, og sammen med ikke-dykkerne Kjersti og Derek dro vi samlet nedover fredag ettermiddag. Hund og katt ble også med. Destinasjonen for turen var Strachan sin hytte ved Rognsstranda. Båten ble satt ut ved Stathelle, og det var Derek og jeg som dro på nattseilas mens de andre kjørte bilen det siste stykket. Det var stjerneklart og ganske rolig sjø, så turen i mørket gikk fint. Fredagsmiddag på dykkerturene pleier å være reker, noe det ble denne gangen også.

På lørdag var det en del vind mot land, og det ble derfor ett dykk på innsiden av Medulen. Store deler av dykket fulgte vi en vegg. Her så vi flere krabber og kamskjell nedgravd i sanden, og det var også et par fisk i noen av sprekkene. Temperaturen i vannet lå på 4 grader, så etter 45 minutter med kalde fingre var det deilig å komme opp til solskinn. Etter dykket tok noen seg en fottur, mens andre tok seg av litt vedlikehold. Til middag ble det grillmat, og kvelden ble avsluttet med en tur i stampen.

På søndag blåste det motsatt vei, så da prøvde vi oss med et dykk på utsiden av Medulen. Her var det litt mer slakt terreng, med flere områder med stein som krabber og fisk kunne gjemme seg under. Etter dykket tok vi oss en liten matbit før vi ryddet og vendte snuta hjemover.

 

Håvard D. Strachan