Nyheter

Kristi himmelfartstur til Portør 2023

Vi var en hel gjeng i år, med stort og smått 22 totalt. Noen kom ned 17. mai kveld, men de fleste kom 18.mai.

Det ble gjennomført 7 dykk på 4 dager, og det er veldig bra – undertegnede klarte 5. Var så uheldig å miste en svømmefot på dykk 3, og da fikk jeg låne av Hans Petter når ikke han skulle dykke.

Første dykk gikk til Fengesholmen, det er et greit sted å starte når det er lenge siden sist dykk. Litt uti dykket kom jeg over en ganske stor steinbit i en sprekk. Ble så overrasket og trodde nesten ikke det jeg så, det er veldig lenge siden vi sist så steinbit her. Dykk nummer to gikk til Knubben, men det ble ikke dykk på meg for øret streiket. Da fikk Duy låne mine svømmeføtter, for han hadde slitt av stroppen da han skulle hoppe uti. Så da fikk han dykke med Geir mens jeg slappet av i båten sammen med vår eminente båtmann René, som var med på alle turer. Det er kjempe flott å ha med båtmann på dykkene.

Dag to dykket vi på fyret, og alle gledet seg for der er det en fin kløft med strøm og mye vegetasjon og fisk, men hva hadde skjedd? Det var ingen kløft mer, alt var sprengt bort og tilbake var et platå på ca. 15m. Nesten ingen kjente seg igjen. Veldig synd, får bare håpe det tar seg opp igjen på noen år. Dykk nummer to gikk ut til høyre ved Styrmannnsholmen – flott dykk, men det er dessverre lite liv i havet.

Første dykk lørdag gikk uten undertegnede siden jeg hadde mistet en svømmefot, da dro båten over til veggen på andre siden av skipsleia. Andre dykk gikk igjen ut til høyre og vi hadde et greit dykk ved Knattane.

Søndag fikk noen av oss også et dykk før vi dro hjemover. Det gikk igjen over skipsleia og til veggen der, men denne gangen svømte vi motsatt vei av det som man har gjort tidligere, og alle var enige om at det var mye finere terreng her.

Utenom dykkingen var det en stor og sosial gjeng, felles grilling på fredag og feiring av Steven som ble 66 år (og da kan han gjøre som han vil). Vi har sittet ute i på kveldene, det har vært båtturer for alle barna og sykkelturer for de som hadde med sykkel.
Alt i alt en vel gjennomført tur.

Alise