Nyheter

Påsketur 2023

Onsdag ettermiddag var det igjen tid for en påsketur. For andre gang gikk turen til Saltviks Camping & Stugor, litt nord for Grebbestad, hvor vi hadde leid to hytter. Like etter jobb dro Derek, Kjersti og jeg sørover mot grensa, og tok et lite stopp i Strömstad for å handle, før ferden så gikk videre mot Saltvik. Her møtte vi Harald og Nina, som hadde tatt seg fri fra jobb for å kunne komme frem litt tidligere. Årets vannsportsutøvere var Harald og undertegnede, mens Nina, Kjersti og Derek holdt seg over vann.

Skjærtorsdag begynte med en liten sjekk av båten før den ble satt på vannet. Innen kort tid gikk båten i retning Sadlen, hvor turens første dykk ble gjennomført. Jeg hadde litt problemer med andretrinnet, og Harald slet litt med utligning, men vi kom oss til slutt ned. Temperaturen på 20 meter var rundt 5 grader, og sikten var grei. Det var ikke voldsomt med liv, men vi så noen krabber, nakensnegler og en hummer. I mellomtiden fikk Nina og Kjersti tid til en shoppingtur. Tilbake på land tok alle en fottur rundt Tjurpannan naturreservat etterfulgt av middag på Bistro Tjurpannan.

Langfredag ble det dykking ved Brämskär. Her hadde vi litt bedre sikt, trolig fordi det var litt strøm. Vi opplevde i tillegg forfriskende 3 grader på 20-25 meter. Dagen før ble det veggdykk, mens her ved Brämskär var det litt mer kupert. Etter dykket tok alle en sykkeltur inn til Grebbestad, hvor vi spiste lunsj. Harald og jeg hadde lyst på litt flere enn to dykk, så da vi kom tilbake til hyttene fylte vi bilen med flasker og dro for å finne ut sted hvor vi kunne fylle luft.

På Påskeaften gikk turen til Väcker. Her kom vi over noen vrakdeler på 25-27 meters dybde. På dette dykket viste computeren en vanntemperatur på maks 5 grader, og helt ned til 2 grader! Etter dykket tok Derek, Harald og Håvard en sykkeltur til Havstenssund, med et pitstopp på brygga. Damene benyttet sjansen til enda en tur i butikkene. Middag på påskeaften ble på nytt hos Bistro Tjurpannan. En svensk duo sørget for at kvelden ble fylt med musikk.

Første påskedag ble det dykking ved skjæret Kistan. Her begynte vi på 2-3 meter, og fant en kløft som ledet oss til en vegg på 20+ meter. Heller ikke her var det så mye liv. Etter dykket ble båten tatt opp, og vi ryddet oss ut av hyttene. Deretter gikk ferden inn til Grebbestad hvor vi spiste middag, etterfulgt av et stopp på grensa for å handle.

Det var generelt lite liv under vann, men vi fikk se flere sel som lå å solte seg. Vi har for det meste hatt fint vær, selv om vi fikk litt snø på torsdagen. Til tross for lite liv og litt dårlig sikt, har vi hatt noen fine og kalde dykk. Derek var som vanlig båtmann.

Kristi himmelfart blir neste gang klubben drar på tur, og denne går som vanlig til Portør.

Håvard Derek Strachan