Nyheter

Krabbe- og fårikåltur 2022

I år inviterte Tore til Krabbe- og fårikåltur på sin hytte i Utgårdskilen helgen uke 37. Det var Tore, Steven, Derek, Harald og jeg som deltok, men kun de to sistnevnte som dykket.

Fredag ettermiddag var det avreise fra Oslo. Harald, Derek og jeg kjørte sammen med båten på slep, og det rakk å bli mørkt innen vi kom frem. Da var Tore og Steven godt i gang med å smake på drikkevarene. Fredagens middag ble reker.

Etter en god frokost på lørdagen satt vi ut båten, og gjorde oss klare for et dykk på sørsiden av Nordre Søster. Her var det dårlig sikt. Vi så bare noen få meter, og alt var grønt. Til tross for dårlig sikt så vi flere små krabber og hummer, i tillegg til et par fiskestimer. Bak en av steinene lå det også en torsk med fin størrelse på kroppen. Over vann skinte sola på en nesten skyfri himmel, og siden sikten var litt skuffende ble det ikke flere dykk denne dagen.

Ingrediensene til fårikål var allerede kjøpt inn til lørdagen, så det ble derfor ikke noe krabber på denne turen.

Etter frokost på søndag gikk ferden ut mot Kolleribba. Her var det både bedre sikt og mer liv (hvert fall som vi så) enn det var på Søstrene. Flere seler stakk også hodet opp av vannet, men disse så vi ikke noe til under dykket. Tilbake på hytta ble det en liten lunsj før vi pakket sammen og reiste hjem. Tusen takk Tore for at du inviterte oss til Hvaler og Utgårdskilen.

 

Håvard D. Strachan