Nyheter

Sommerleir på Akerøya 2021

Fredag 16.juli var det tid for årets sommerleir på Akerøya. Jeg fikk oppgaven med å ta med båten til Tangen, hvor jeg ble møtt av Steven som hjalp meg med å sette den ut. I det båten kom på vannet dukket også Hans Petter, May og Yvonne opp. Hans Petter fikk oppdraget med å kjøre båten til Brattestø. Etter hvert ankom Geir, Alise og Mia. Litt senere på kvelden kom Patricia, Kenneth, Harald, Nina og Ritha. På lørdag kom Camilla og Robert med ettåringen Elida og på søndag kom Guro. Fredagen etter kom pappa Derek. Steven fikk også helgebesøk av barn og barnebarn.

I løpet av oppholdet ble det dykking på Tresteinene, Søsterøyene, Alne, vraket Albatross, Struten samt Storekollen hvor vi fikk sett sel både over og under vann. Vi så som vanlig hummer og krabbe i tillegg til småfisk av diverse arter, og det ble observert noen breiflabb. Sikten var ganske dårlig i overflaten på alle dykkerstedene, og vi måtte ned på 5 meter før vi så hverandre.

Temperaturen i vannet var på rundt 20 grader – i år var det faktisk bare to som dykket med tørrdrakt! På land var temperaturen så høy at det måtte bades flere ganger om dagen, og det var sol nesten hele tiden. Det ble tid til flere turer rundt på øya samt kubbespill og volleyball på kvelden.

Onsdag ettermiddag ble det tur til Sjøsiden Bar for å spise middag, og på torsdagen ble det utflukt for de som savnet bylivet. De fullvaksinerte reiste til Strømstad mens de andre reiste til Fredrikstad.

Lørdag 24.juli hadde vi grillfest og det var hele 20 personer som deltok. Det ble grillet lammelår og satt opp langbord foran noen av teltene. Tore, som kom seilende, var også med på grillfesten.

På søndag var det hjemreise for alle, og etter at turens siste dykk var gjennomført ble telt pakket sammen og bagasje kjørt over til Brattestø. For flere av oss ble sommerleiren avsluttet med burger og milkshake på Tvetes Tavernette i Råde.

 

Håvard D. Strachan