Nyheter

Kristi Himmelfart 2021

Kr. Himmelfartshelgen dro OSDK på tradisjonelt vis til Portør hvor vi som vanlig installerte oss i hyttene til Fred på Portør Hytteutleie. Harald og Nina, Ritha, Duy, Geir L og Alise, samt Håvard trosset utfartstrafikken og reiste nedover onsdag kveld. Geir K kom torsdag morgen, akkurat tidsnok til den første dykketuren. Siden alle var litt rustne etter en lang vinter, ble det først et rolig dykk på Fengesholmen. I løpet av de fire dagene langhelgen varte rakk vi 7 dykketurer. Disse gikk blant annet til fyret på Knubbehausen, til staken ute ved Sandbåen, Knubben og flere andre fine plasser.

Fredag kom Heidi og Maria, som i år også hadde med seg skolevenninnen Victoria. Firbente Lady var naturligvis med. Etter hvert kom også Lars nedover. Den største opplevelsen for Maria og Victoria var da Håvard (skipper) og Geir K tok dem med på en rundtur med RIB hvor de fikk ristet seg litt i bølgene. De hadde også mye moro med fangst av strandkrabber og reker, samt en liten flyndre innerst i bukta. Den stakkars flyndra ble litt stresset da den ble puttet oppi en bøtte hvor krabben Biggen allerede var på plass, men den roet seg litt da Biggen slapp løs igjen.

 

Fredag kveld var det samling rundt en av grillene, og flott vær tillot at vi satt ute til langt utpå kvelden. Været var stort sett bra på dagtid alle dagene, og regnet kom for det meste på nattestid, til dels med kraftig lyn og torden. Håvard fant ut at et av lynnedslagene var bare 600 m unna, og det hørtes!

Vinden og sjøen var ganske rolig alle dagene. Sikten under vann ble bra da vi kom 8-10 meter ned og dypere. I overflaten lå det tilsynelatende et temperatursjikt som gjorde sikten dårlig. Det var ikke veldig mye liv å se i vannet denne gangen, men nok til å gi alle en god dykkeopplevelse. Det ble blant annet observert torsk, sei, blåstål, rødnebb, rognkall, knurr taskekrabbe, trollkrabbe, hummer og et og annet kamskjell samt visstnok en havnål. Jettegrytene rundt Knubben er også fine å kikke på.

Vi ser som vanlig allerede frem til ny Portør-tur neste år.

Geir K