Nyheter

Sensommertur til Bogøyvær 2022

Årets sensommertur til Bogøyvær ble gjennomført i uke 35, nærmere bestemt 26.august til 3.september. I år var det Terje, Derek, Duy og jeg som hadde avreise fra Nittedal fredag kveld, og som vanlig ble det kjøring hele natten for å være sikre på at vi rakk både frokost på Hotell Frøya og en tur i matbutikken før avgang med første ferje fra Dyrøy. Geir, som kom på sykkel og hadde overnattet på veien, var også tidlig ute og tok samme ferje som oss andre ut i havgapet. Harald måtte jobbe mandag og tirsdag, og kom først på onsdag.

Ute på Bogøya ble vi som vanlig møtt av Terje sine foreldre, og etter litt sjauing av utstyr og bagasje ble det en tur på Supen Pøbb. Etter en lang tur var det som vanlig ingen som ønsket å hoppe i havet, og det ble derfor en øl og litt Fish n’chips. Mens vi satt og koste oss annonserte Terje at han ville ha hjelp til litt veiarbeid, så Geir og jeg meldte oss ”frivillig” mens Duy og Derek fylte flasker. Litt senere var middagen klar, og som vanlig var det Terje sine foreldre som hadde stått for denne.

Søndagens første dykk ble et tilvenningsdykk på Knubbskjæret. Deler av betalingen for oppholdet gjøres i kamskjell, så plukkingen var det bare å starte med. Også noen krabber fant veien opp i fangstnettet. På dykk nummer to reiste vi bitte litt lenger, nemlig til Steinnesa.

I løpet av uka fikk vi også dykket ved Skogsholmslykta (2 ganger), Vassøysundet, Kallholmen Hamnøyan, Terningsflua (også kjent som breiflabb-banken), Snesholmen, Flåbågan, Samnøya og Klakken. Sikten i år var litt dårligere enn tidligere år, noe som kanskje skyldes tare-trålingen i området? Vi hadde likevel 12 fine dykk, og flere av oss fikk tatt noen fisk, blant annet breiflabb som ble servert med mangosalat.

Stampen ble brukt noen av kveldene, og mens vi satt der fikk vi sett ett og annet glimt av nordlys. Duy disket som vanlig opp med sushi en av dagene, og krabbene som vi plukket måtte også smakes på. Hjemreisen var som normalt på lørdagen. Syklistene Geir og Harald overnattet på veien, mens bilistene var hjemme i løpet av kvelden.

Alt i alt en fin sensommertur. Takk til Terje sine foreldre som atter en gang laget middag til oss.

 

Håvard D. Strachan