Nyheter

Sommerleir på Akerøya 2022

Da er årets Akerøya-sesong over. I år så var det uke 29 hvor vi var der. Håvard og René dro nedover fredag formiddag med ribben for å få den på plass, mens May og jeg dro nedover fredag ettermiddag. Vi fikk opp husteltet i løpet av kvelden i litt småuggent vær. Lørdag formiddag kom Geir, Alise, Steven, Harald, Nina og Ritha.

Søndagen kom og dykkerne ville ut å dykke. Vi dro ut til Tresteinene. Her var det god sikt og mye liv. Det var krabber, hummer og noen torsk. Vi så også en stim med småtorsk. Litt senere på søndagen kom også Yvonne etterfulgt av Camilla, Robert og Elida.

 

Vi fikk dykke hvor vi ville denne sommeren. Jeg husker ikke helt rekkefølgen på hvor vi var, men vi fikk dykket på Tresteinene, Nordre søster, Alne, Søndre søster, Vesleøy, Struten og Gyren (Albatross). Dykkerne var fornøyd med mye liv og grei sikt i sjøen. Det ene dykket gikk til Gyren hvor et tysk krigsskip ved navn Albatross gikk på grunn i løpet av de første dagene tyskerne invaderte Norge. Det er alltid spennende å dykke på Albatross etter at vinteren har herjet der for å se om det er noe nytt som har dukket opp. Vi fikk også besøk av Erik som var med oss og dykket denne uken, og han fikk være med oss på de beste dykkeplassene vi har på hvaler. René var båtmann hele uka, så dykkerne kunne komme opp hvor de ville og bli pukket opp.

Været på Akerøya svikter ikke så det var en del sol denne uka, og temperaturen var god. Badetemperaturen var ikke noe å skryte av, da den lå på 18-19 grader.
Som seg hør og bør så dro jentene til Sverige og fikk shoppet fra seg der.

Torsdag kom Kenneth og på kvelden tok vi båten over sundet og spiste middag på Brattestø. De hadde pusset opp siden i fjor og de hadde skapt en hyggelig sydlandsk stemning.

Grillfesten ble arrangert lørdag. Steven var grillmester i år igjen og han serverte indrefilet som smakte fortreffelig. Søndag fikk vi pakket ned teltene før regnet kom.

 

Hans Petter