Nyheter

Sommer på Akerøya 2023

Da er årets Akerøya-sesong over. I år så var det uke 29 hvor vi var der. Håvard og René dro nedover fredag formiddag med ribben for å få den på plass. Steven, Geir og Alise, May og jeg, dro nedover fredag ettermiddag. Vi fikk husteltet opp i løpet av kvelden i greit vær. Lørdag ettermiddag kom Harald og Nina.

Søndagen kom og dykkerne ville ut å dykke, men pga av mye vind denne helgen dro vi til Vesleøy. Mandag var det enda mer vind, så vi dykket ikke denne dagen, men gikk heller en tur rundt øya. Tirsdag var det fortsatt mye vind, men det hadde roet seg noe, så vi dro til sydsiden av Nordre Søstrene da denne ligger i le for vind og bølger. Her ble det et fint dykk. Her var det god sikt og mye liv. Det var krabber, hummer og noen torsk.

Vi fikk stort sett dykke hvor vi ville denne sommeren. Jeg husker ikke helt rekkefølgen hvor vi var, men vi fikk dykket på Tresteinene, Nordre Søstrene, Søndre søstrene, Vesleøy, Struten og Gyren (Albatross). Dykkerne var fornøyd med mye liv og grei sikt i sjøen. Det ene dykket gikk til Gyren hvor et tysk krigsskip ved navn Albatross gikk på grunn i løpet av de første dagene tyskerne invaderte Norge. Det er alltid spennende å dykke på Albatross etter at vinteren har herjet der for å se om det er noe nytt som har dukket opp.

Vi fikk også besøk av Erik som var med oss og dykket denne uken og han fikk være med oss på de beste dykkeplassene vi har på Hvaler. René var båtmann hele uka, så dykkerne kunne komme opp hvor de ville og bli pukket opp.

Været på Akerøya denne sommeren var litt så som så, men noe sol var det. Tror vi på Hvaler denne uka var vær-vinnere da det var mye vær innover Oslofjorden. Badetemperaturen var ikke noe å skryte av, da den lå på 17-18 grader. Som seg hør og bør så dro jentene til Sverige og fikk shoppet fra seg der.

Grillfesten ble arrangert lørdag. Steven var grill mester i år igjen og han serverte indrefilet som smakte fortreffelig. Søndag fikk vi pakket ned teltene før regnet kom.

Hans Petter