Nyheter

Sensommertur til Bogøya 2023

Samme rutinen som hvert år, bilistene samlet seg fredag kveld for å pakke hengeren etterfulgt av en lang kjøretur med et par stopp. I år var det ingen som reiste med motorsykkel. Geir L sto over grunnet jobb, så Harald valgte derfor en ubehagelig natt i bil fremfor en komfortabel seng. Terje, Harald, Steven, Derek og Håvard dro samlet opp, mens Geir K kom med fly mandagen.

Lørdag hadde en litt sliten gjeng et motstrøms-dykk på Knubbskjæret. Terje og jeg gikk litt dypere enn Harald og Steven, og vi kom over en del kamskjell. Dette førte til at vi fikk en ekstra utfordring med å prøve å komme opp ved Knubben, noe vi pga luftmengde valgte å gi opp.

På søndag ble første dykk på veggen ved Vassøya og Ursøya. De spreke dykkerne fra OSDK valgte på nytt å svømme mot strømmen. Her var det ikke voldsomt med liv, men det var noe småfisk. Dykk nr 2 ble planlagt som et kombinert breiflabb- og kamskjelldykk. Vi fikk fylt et par nett med kamskjell, men fant bare en liten breiflabb. Også her svømte vi mot strømmen.

 

Mandag var det en del vind, så det ble kun et dykk på nordsiden av Smaløya. Her hadde vi medstrøm, og turens så lang beste dykk. Vi så flere store hummer samt en del fisk og et par kamskjell. På dette dykket klarte Harald å miste sitt nyinnkjøpte fangstnett… Siden vi sto over dykk nr2 brukte vi tiden til å rense de kamskjellene vi hadde fått så langt. Geir K kom akkurat tidsnok til å hjelpe til med rensingen.

Tirsdag ble første dykk langs veggen ved Skogsøya og Ursøya. Jeg dykket med Harald og Geir, og nesten med en gang møtte vi på en breiflabb på over 11 kg. Vi hadde litt motstrøm, mens Steven og Terje som svømte samme retning hadde bra med medstrøm. På dette dykket var det bra med liv. Dykk nr 2 ble et kamskjell-dykk.

 

Onsdag ble det nytt dykk ved Ursøya, denne gangen startet vi litt lenger nord. Dykk nr 2 ble på Terningflua, her ble også den lokale dykkeren John Einar med. Jeg og Steven dykket sammen, og det tok ikke lang tid før jeg måtte komme til unnsetning. Steven hadde nemlig glemt å feste draktslangen, noe han merket godt på 15-20 meter. På dette dykket fikk vi med oss 3 breiflabb opp av vannet.

Torsdag reiste vi enda en gang mot Skogsøya. Dykk 2 ble ved Sula, og også her ble John Einar med. Han og Terje var ganske sikre på hvilken vei strømmen gikk, men vi oppdaget fort at de tok feil.

Fredag tok vi første dykk på Smaløya i håp om at vi kanskje kunne finne fangstnettet til Harald, noe vi klarte. Området ved Skogsøya har vært bra i år, så turens siste dykk ble der.

 

Terje sine foreldre (med noe hjelp fra Terje) sto også i år for middagen, delvis basert på fangsten vi fikk. Vi takker for variert kost. I løpet av oppholdet ble det også et par turer i stampen.

Lite liv sammenliknet med tidligere. Det var en del smått, og ikke så mye stort, men vi fikk allikevel litt fangst. Sikten var ok, men ikke den beste vi har opplevd i området rundt Bogøya. Vi hadde en del regn og vind, noe som påvirket valg (og tilgjengelighet) av dykkeplass.

Håvard D. Strachan