Nyheter

Kristi himmelfart 2024

Nok en gang var vi kommet frem til et av årets høydepunkter, nemlig dykketuren til flotte
Portør. Denne turen har vært en tradisjon i klubben i et par-tre tiår, og det ble ingen unntak i
år heller. Og tro mot tradisjonen tok vi inn på hyttene til Fred i år også. Fred holder fortsatt
koken selv om han begynner å bli voksen og klager litt over svinnende belegg på hyttene
sine.

De som dro på tur var nok en del av den harde kjernen i klubben. Harald og Nina var med, Geir og Alise også. Årets formann, Håvard, var selvsagt med. Familien Widerøe var representert ved Hans Petter og René. Steven hadde tatt med seg det meste av familien sin, med døtre, barnebarn og barnas venner. Familien Kahrs var i tillegg til Geir, Heidi, Maria og Lady, utvidet med Clara, som er bestevenn og tennispartner med Maria. Duy skulle egentlig ha vært med også, men han var dessverre forhindret på grunn av sykdom. Vi ønsker han god bedring og håper at han blir med på neste tur.

Værmessig var vi igjen ganske heldige. For det meste sol og fint vær, men noen få regndråper innimellom.

Den første dykketuren gikk til Fengesholmen. Det er et trygt og rolig sted hvor de som trenger det kan banke litt rust av dykkeferdighetene og bli fortrolig med ventiler, kraner og annet utstyr igjen. Det var litt vind, så vi valgte østsiden, hvor det var litt le. Rene var båtmann, mens seks dykkere hoppet uti. Sikten var som ertesuppe de første meterne, men ble klar og fin når vi kom litt dypere. Dette var nok ganske likt på alle dykkene. Vanntemperaturen varierte også ganske mye med dybden, fra 10-12 grader i overflaten til 6-7 grader på 20meter.

De neste to dykkene gikk til Knubben. Vi var blant annet innom jettegrytene og svømte gjennom “skorsteinsrøret”, den store jettegryten som er åpen i begge ender. De etterfølgende dykkene var ute på fyret på Knubbehausen, ved Kaperbåen og ved et skjær ute i Rødskjærgapet. Det ble til sammen syv dykk i løpet av turen. Alle dykkene foregikk som de skulle, uten problemer av noen art.

Det var ikke overdådig med liv å finne i sjøen, men det ble observert flere hummer, steinbit, rognkjeks, torsk, sei og noe krabbe. Det var også en del kamskjell av grei størrelse et par steder. Men vi merker nok kanskje at havet ikke er så fullt av liv som det var tidligere.

Lørdagen var det som vanlig felles grilling ved Huset. Etter hvert gled dette over i MGP-festinnendørs.

Maria, Clara og de andre barna fikk et par fine båtturer med RIB. René, Håvard og Steven sørget for at de fikk trygge og morsomme opplevelser.

En spesiell takk til René, som stilte opp som båtmann og gjorde en proff jobb (jada Steven, du var båtmann du også et par ganger…).

Vi håper at vi kan fortsette denne gode tradisjonen også i årene som kommer, og ser frem til nye turer til Portør.

 

Geir Kahrs