Nyheter

Vintertur 2022 til Strachan sin hytte i Rognsfjorden

På grunn av sykdom var det få påmeldte til årets vintertur, som ble avholdt 11-13.mars. De påmeldte var Harald og Håvard som  dykket, og Derek og Kjersti som badet (i stampen).

Fredag ettermiddag var det avreise, og siden det bare var fire deltakere tok vi 1 bil. Det ble mørkt lenge før vi kom frem, så hodelykter og telefoner måtte lyse opp stien. Som vanlig ble det reker til middag, men denne gangen hadde vi også akkarringer. Til dessert hadde vi sjokoladekake, og denne var så mektig at restene måtte bli med hjem.

Etter en treg start på lørdagen gikk jeg og Harald til bilen for å sette ut båten, men også dette tok tid. Bilen var nemlig tom for strøm. Harald ringte Viking, og siden vi trodde de skulle komme ganske raskt ventet vi ved bilen. Etter å ha ventet i over 2 timer (tok kontakt med Viking i mellomtiden) fant vi ut at vi måtte finne en alternativ løsning. Vi fikk låne bilen til en hyttenabo slik at vi kunne reise til Biltema for å kjøpe startbooster. Vi sørget for å ha noen reserveløsninger og endte opp med to boostere og en lader. Boosterne måtte lades, og klokka ble nærmere syv før vi fikk startet bilen. Da hadde vi ennå ikke sett noe til Viking. Selv om det var blitt mørkt valgte vi å sette ut båten slik at vi kunne ta ett dykk dagen etter. Lørdagens middag ble konge-entrecôte med fløtegratinerte poteter, og like etterpå ble det en tur i stampen.

Søndagen fikk også en treg start, men vi kom oss etter hvert i vannet. Vi hadde ca 50 minutter på veggen ved Skjæregg og temperaturen lå på 3 grader helt fra overflaten og ned til 20 meter. Mot slutten av dykket var både tær og fingre kalde, og det ble litt kaving i overflaten for å få av seg flaskesettet. Vi så ikke så mye fisk under dykket, men det var flere hummer og krabber.

Tilbake på hytta ble det restemat til lunsj/middag, og det rakk å bli mørkt innen vi var ferdige med å rydde. Derek fikk den store ære med å vaske stampen, og jeg tok båten med på nattseilas inn til Langesund.

Håvard D. Strachan