Nyheter

Påsketur 2022

Etter 3 år med Corona-restriksjoner var det fint å igjen dra på påsketur. Turen gikk denne gang til Saltviks Camping, noen kilometer nord for Grebbestad. Vi var 5 stk fra Pedersen/Jakobsen-familien og 3 stk fra Strachan-familien, men det var kun Harald og jeg som dykket. Vi hadde med båten, og brukte denne til 3 av dykkene. Torsdag og søndag dykket vi ved Sadlen, og på fredagen dykket vi ved Morö. Dette er to små øyer utenfor Grebbestad. Lørdag ble det tur med Dyk-Leif, som tok oss med ut til to dykkeplasser ved Väderöarna utenfor Hamburgsund.

Felles for dykkene var dårlig sikt og lite liv. Det fineste dykket hadde vi på Sadlen hvor det var variert terreng med blant annet vegger, rullesteiner og hyller med planter i ulike farger og former. Den beste sikten hadde vi på Morö, mens Väderöarna ga oss både mot- og medstrøm. Vanntemperaturen lå på 5-6 grader.

Ikke-dykkerne dro på noen utflukter, hovedsakelig til ulike butikker. Det ble også tid til sykkelturer, og noen av oss besøkte også et par tidligere medlemmer, Bjørn og Torild Rummø, som bodde på nabo-campingen.

På lørdagen ble det restaurant-middag i Grebbestad. Harald, Derek, Kjersti og jeg tok sjøveien mens Nina, Camilla, Robert og Elida, som skyldte på kaldt vær, kjørte bil.

På søndagen, etter at dykket var gjennomført og bilene var pakket, spiste vi lunsj på Saltviks Bistro & Bar. På veien hjem til Norge ble det et stopp ved grensa for å hamstre diverse matvarer.

Det har vært en fin påsketur med sol samt noe regn og nattefrost.

Håvard D. Strachan