Nyheter

Høsttur til Rognstranda 2024

4-6.oktober gikk enda en tur til Strachan sin hytte. Denne gangen ble det samtidig som Sjøtrollet hadde tur til Langøytangen fyr, en fem minutters båtreise unna. De hadde fått Grenland dykkeklubb til å være guide, og vi hang oss på. Derek, Harald og Håvard reiste nedover fredag etter jobb, og kom frem til Stathelle etter mørkets frembrudd. Derfra ble det nattseilas siste biten frem til hytta. Hummersesongen var godt i gang, og vi måtte kjøre slalåm mellom alle bøyene.

På lørdagen møtte vi opp ved fyret rundt klokken ti, og ca. 15 dykkere ble fordelt på OSDK og GDK sine båter. Første dykk (i hvert fall for OSDK) gikk til Langøyskaten utenfor Langøytangen. Mens vi kjempet mot strømmen fulgte vi kjettingen til en stake ned til 20m. Her kunne vi velge å svømme i flere ulike retninger, og det var fullt av store steiner og sprekker. Området kunne by på bra med liv og god sikt. Vi plukket litt krabber underveis, og mens vi holdte på med sikkerhetsstoppet så jeg plutselig en kjempekrabbe under en stein – den måtte selvfølgelig oppi nettet. Etter dykket måtte vi ha lunsj, og denne ble tilberedt av Sjøtrollet mens vi fra OSDK dro tilbake til hytta for å bytte flaske. I det vi kom tilbake til fyret ble pølsevannet trillet ned til brygga.

Etter at pølsene var fortært var Harald og jeg klar for neste dykk, noe vi fikk inntrykk av at Sjøtrollet også var – det stemte nesten. Nå gikk turen over til fastlandet hvor GDK har sin kompressor, her var det mye venting før alle hadde luft.

Dykk nummer to gikk til en bukt ved Saueholmen, hvor vi kunne se flere jettegryter i ulike størrelser. Der var det også en sandslette med noen kamskjell. Området var ikke så stort, så Harald og jeg rakk å svømme langs området tre ganger. Sammenliknet med forrige dykk, var dette stedet litt mer grått og grumsete, og det var mange døde krabber langs bunnen. Etter dykket gikk turen tilbake til GDK sin kompressor, og denne måtte jobbe til langt etter mørkets frembrudd.

Vi ble invitert til å spise middag med Sjøtrollet, og deres dykkende kokk serverte en smakfull kjøttgryte. Etter mat ble det holdt en quiz, og OSDK sine representanter kom på 2.plass!

Det ble også dykking på søndagen. Det ble uten båten til GDK, men vi tok med oss fire Sjøtroll ut til Skjeregg. Her har klubben vært flere ganger, og plassen byr på variert terreng og mye liv. Sikten var også veldig god. Etter endt dykk tok vi farvel med Sjøtrollet, og ryddet oss ut av hytta før vi reiste hjemover.

 

Håvard